Spuitkurk is een soort gevelbekleding die vrij recentelijk op de markt is verschenen. Qua uiterlijk is het resultaat vergelijkbaar met dat van sierpleister, maar spuitkurk heeft een aantal kenmerken die het uniek maken. Er zijn een groot aantal specialisten die de spuitkurk voor je kunnen aanbrengen en omdat dit machinaal gebeurt is het beter dat je dit niet zelf onderneemt. Ook in de omgeving van Ieper kun je ongetwijfeld een geschikte specialist vinden. Hier vind je informatie over spuitkurk en enkele tips die je kunt gebruiken bij het vinden van de juiste vakman.

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk is net als sierpleister een decoratieve beschermlaag voor je gevel. Het bestaat uit een mengsel van volledig natuurlijke bestanddelen, namelijk kurkkorrels, acrylaathars op waterbasis, plantaardige olie en een pigment. Dit wordt onder hogedruk tegen de gevel gespoten waar het zich hecht aan de ondergrond. Vaak zijn er meerdere lagen noodzakelijk. Door de samenstelling van spuitkurk en de manier waarop het wordt aangebracht zijn er vele voordelen te noemen voor dit specifieke materiaal.

 • Spuitkurk kan snel en egaal worden aangebracht
 • Aan spuitkurk kunnen vele kleuren worden toegevoegd, zowel als een korrel
 • Spuitkurk kan op bijna alle oppervlakten goed hechten
 • Spuitkurk is elastisch waardoor het minder gevoelig is voor krassen en scheuren
 • Spuitkurk is matig isolerend en geluidswerend
 • Spuitkurk past op de meeste soorten woningen
 • Spuitkurk is vochtbestendig maar nog wel dampopen
 • Spuitkurk is vergeleken met andere gevelbekledingen vrij laaggeprijsd
 • Spuitkurk is volledig natuurlijk en dus 100 procent afbreekbaar

 

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te noemen.

 

 • Spuitkurk kan het beste door een specialist worden aangebracht die hier de desbetreffende opleiding voor heeft gevolgd
 • Spuitkurk heeft geen hoge isolatiewaarde
 • Spuitkurk kan alleen op een onbeschadigde gevel worden aangebracht wat kan betekenen dat er reparatiewerkzaamheden nodig zijn

 

De prijs van spuitkurk

Als je op zoek gaat naar een specialist in de omgeving Ieper, dan wil je natuurlijk graag weten met welke prijzen je te maken zou kunnen krijgen. De prijs kan per bedrijf enigszins verschillen, maar de grootste bijdrager zal de staat van je gevel zijn. Als deze nog moet worden gerepareerd kan het eindbedrag snel oplopen. De prijs per vierkante meter voor verschillende gevelwerkzaamheden vind je in onderstaand overzicht, inclusief materialen, arbeidsloon en btw.

 

Werkzaamheden Prijs per m2
Gevel reinigen €5 – €10
Voegen en reinigen €20 – €25
Renoveren, voegen en reinigen €25 – €30
Spuitkurk aanbrengen €40 – €60

 

Offertes aanvragen

Al met al kan de prijs voor jouw werkzaamheden dus vrij snel oplopen. Je houdt er echter wel een volledig gerepareerde en verzorgd uitziende gevel aan over waar je weer tientallen jaren gebruik van kunt maken. Natuurlijk betaal je niet graag te veel en daarom is het verstandig om goed de tijd te vinden voor het uitkiezen van een specialist. Het is niet de bedoeling dat je alleen de beste prijs krijgt, je wilt graag de beste prijs voor de diensten die je ervoor terugkrijgt. Dit is dus niet altijd de goedkoopste optie. Je kunt dit doen door over te gaan op het aanvragen van offertes bij 6 bedrijven uit jouw buurt. Zoek ze zo dicht mogelijk bij huis, zodat je de voorrijkosten vermijdt. Deze bedrijven zullen waarschijnlijk bij je langskomen om je gevel te bekijken en analyseren. Nadat je de offertes hebt ontvangen en je hebt gecontroleerd dat ze compleet zijn, ga je over op het maken van een uitgebreide vergelijking.

Offertes vergelijken

Nu je de offertes hebt ontvangen en gecontroleerd is het tijd om de beste kandidaat uit te zoeken. Gebruik hiervoor het internet en de offertes en bedenk van tevoren welke kenmerken jij belangrijk vindt. Deze gebruik je als leidraad en hier vind je enkele voorbeelden.

 • Vakmanschap: is vakmanschap belangrijk voor je, dan kun je dit op verschillende manieren controleren. Zoek naar certificeringen en keurmerken en controleer of deze nog geldig zijn. Een erkende vakman is aangesloten bij een vakvereniging, wat je ook een garantie van vakmanschap geeft. Als laatste kijk je of de specialist de opleiding heeft gevolgd en dus de spuitkurk netjes en professioneel aan kan brengen.
 • Werkethiek: het is moeilijk af te lezen aan een offerte of een bedrijf de juiste instelling heeft, maar je kunt dit erg goed aflezen aan de klantenrecensies. Zie wat voorgaande klanten te zeggen hebben en kijk hoe het bedrijf hierop reageert. Vooral de reacties op de negatieve recensies kunnen je dan veel vertellen.
 • Kwalitatief materiaal: een goede garantieregeling is natuurlijk altijd gewenst, maar dit zegt veel over de kwaliteit van het materiaal dat wordt gebruikt. Als het bedrijf enthousiast is over het materiaal dan zullen ze geen problemen hebben een goede garantieregeling aan te bieden. Een goede specialist zal je 20 jaar garantie geven op je spuitkurk.
 • De prijs: voor velen onder ons is de prijs ook niet onbelangrijk. Staar je hier echter niet op blind. Het is beter iets meer te betalen en zeker te weten dat je een goed product of een professionele werkwijze ontvangt. De prijs is relevant in vergelijking met wat je ervoor terugkrijgt. De uiteindelijke winnaar is het bedrijf die je hierin de beste balans kan aanbieden.

 

Vergelijk offertes

Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste specialist in de omgeving Ieper als je gebruik maakt van onze vergelijkingstool. Deze service is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt dan snel een aantal offertes van bedrijven uit jouw buurt die je kunt toevoegen aan je vergelijking. Zo kun je snel en gemakkelijk tot een weloverwogen beslissing komen.